CURATIEVE CONSERVATIE EN RESTAURATIE

In tegenstelling tot preventieve conservatie, dat alle maatregelen omvat die men neemt om cultureel erfgoed te beschermen zonder op de objecten zelf in te grijpen, omvatten curatieve conservatie en restauratie alle behandelingen en acties die op het object zelf worden uitgevoerd.

Alle behandelingen worden uitgevoerd volgens de principes van de ethische code voor conservator-restorers, algemeen aanvaard door alle professionele beroepsorganisaties voor conservatie. Ze impliceren het respect voor de historische context, de minimale ingreep, het maximum respect voor het origineel materiaal, de reversibiliteit en het gebruik van kwalitatieve nieuwe materialen.


Dit is wat wij doen:

Als professionele conservator-restorer, geaccrediteerd door de PACR board in Engeland, aanvaarden we conservatie en restauratie werk van bibliotheken, archieven, musea en andere erfgoedinstellingen voor conservatie en restauratie in ons atelier.

Wij conserveren papier, documenten, grafiek, tekeningen, kaarten en atlassen, perkament, manuscripten, gedrukte werken en boekbanden.


“Curatieve Conservatie van een IATO-Atlas”