ZUURVRIJE CONSERVATIEDOZEN

Conservatiedozen zijn beschermende dozen gemaakt van zuurvrij karton, meestal gebufferd en vrij van lignine, oxiderende producten en andere stoffen die schadelijk zijn voor cultureel erfgoed. Deze dozen zijn stevig genoeg om lange termijn bewaring, manipulatie en intern transport te doorstaan. Ze worden bij voorkeur gemaakt op maat om het object volledig te ondersteunen en ongecontroleerde bewegingen bij manipulatie tegen te gaan.


Dit is wat wij doen:

Al onze dozen zijn gebaseerd op de modellen van de Library of Congress in Amerika. Volgens het model kan een doos één of meerdere boeken, gemonteerde prenten of tekeningen bevatten, of voorzien worden van laden om afzonderlijke fragmenten, munten of andere kleine memorabilia op te bergen die horen bij het bewaarde object.

Elke zuurvrije doos wordt op maat gemaakt van het object. Het karton wordt afgewerkt aan de buitenzijde met een aangepast textiel. De binnenzijde wordt voorzien van licht zuurvrij karton of papier, of Japans Kozopapier.

Op verzoek maken we ook standaard modellen die kunnen uitgevuld worden met Ethafoam® om allerhande objecten op te bergen.

Het textiel aan de buitenzijde is te kiezen uit 5 kleuren. Instellingen of organizaties kunnen daardoor een eigen stijl ontwikkelen door specifieke kleurcodes te kiezen voor verschillende collecties.


Voorbeelden