THEMATISCHE LEZINGEN EN BEWUSTMAKING PUBLIEK

Cultureel erfgoed heeft een historische en sociale dimensie die elkaar raken waar publiek geïnteresseerd is en deelneemt aan cultuur. Zonder deze dimensie zou cultureel erfgoed niet meer levend zijn en zijn nut voor de Mensheid verliezen. Anderzijds kan de Mensheid niet zonder cultureel erfgoed dat zijn identiteit verankert doorheen tijd en ruimte. Een volk zonder cultuur is een volk zonder ziel.

Thematische lezingen zijn een uitstekend middel om publiek te verrassen met de veelzijdigheid van cultureel erfgoed. Historische context, samenstelling, design, technische structuur en conservatie zijn zovele aspecten van een boeiende materie. Thematische lezingen zijn dan ook een fascinerende manier om cultuur te verkennen op verschillende niveaus.

Lezingen worden ook gebruikt in het kader van publieke bewustmaking. Op die manier wordt publiek gesensibiliseerd, verantwoordelijkheidszin bijgebracht en actief betrokken bij het overleven van erfgoed.


Dit is wat wij doen:

Wij bieden thematische lezingen aan of sessies publieke bewustmaking voor een algemeen publiek op aanvraag. De lezingen kunnen meer theoretisch of praktisch zijn en gericht naar een specifiek doelpubliek. Waar mogelijk illustreren we de sessies ook met origineel materiaal.

 

Voorbeelden